top of page
MIKE PRO DE EIGEN LEGENDE (c)Victoriano Moreno_low res4.jpg

"De Eigen Legende is een wervelende docushow over identiteit

(en zoveel meer) over en van iemand die verdomd goed weet waar hij het over heeft. De manier waarop Mike Pro het verhaal opbouwt, media en zichzelf op en in het spel zet – een woord: indrukwekkend. Een voorstelling die iedereen verdient te zien."

- Michael De Cock, artistiek leider KVS

"Het is werkelijk verbazingwekkend hoeveel maatschappelijke tendensen, hedendaagse vraagstukken en botsende meningen Mike Pro in één voorstelling wist samen te brengen. Spiritualiteit, diversiteit, religie, racisme, sociale media en de eeuwige zoektocht naar de zin van het bestaan, worden samengebald in een voorstelling voor deze tijd. Een voorstelling voor de YouTube-generatie maar even goed voor de lezers van Paolo Coelho. Een voorstelling voor de cultuurhuizen maar ook voor de straat. Auditief prikkelend, visueel verbluffend, emotioneel verdiepend en mentaal stimulerend voor iedereen."

- Jonas Slaats - theoloog, docent levensbeschouwelijke vakken aan de KDG en auteur van ‘Religie Herzien’ 

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
20230505- programmatie_mikepro_micheleverbruggen-44.jpg
SandwichKipfilet foto.jpg

"De Eigen Legende is een eigenzinnige, actuele en noodzakelijke voorstelling. Ik vind de manier waarop Mike omgaat met het materiaal en de hybride taal die hij ontwikkelt fantastisch. Het maakt dit werk tot een unicum, toegankelijk voor een groot publiek, zonder concessies te doen. "

- Gerardo Salinas, stadsdramaturg KVS

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

"De Eigen Legende is een straffe voorstelling. Op een wervelende en flitsende manier brengt Mike De Ridder zijn verhaal. Hoe je een weg moet vinden in twee werelden en hoe dat soms hilarische maar ook moeilijke momenten oplevert. Aan de hand van ‘Foute’ -Good Shape- muziek, warme familiefilmpjes ut Marokko, issues tussen vrienden,.. vertelt Mike zijn zoektocht naar identiteit en religie die voor zeer veel jongeren herkenbaar is. Een zoektocht naar een houvast -die hem naar extremen neigde te drijven- en hem zowaar een eigen straffe legende oplevert; met een oproep voor begrip en dialoog. Ga vooral kijken en ga het gesprek aan!"

- Lieve Petit, Coördinator OC NOVA 

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
20230505- programmatie_mikepro_micheleverbruggen-50.jpg
MIKE PRO DE EIGEN LEGENDE (c)Victoriano Moreno_low res11.jpg

"Wat een stroom(versnelling) van digitale data en gedachten in en uit het hoofd van Mike en dat over niet evidente thema’s als religie en zingeving. Zoveel denkwerk dat hij erin stak om de juiste balans te vinden. Persoonlijk en universeel. Doorspekt van filmpjes, foto’s, muziek-en filmfragmenten, quotes, … via wikipedia, sociale media, … Het internet in al haar glorie, niet gekunsteld. Het eindeloze gesurf tot in de vroege uurtjes, op zoek naar de eigen legende. Mike heeft zijn unieke theatervorm gevonden, gegroeid vanuit zijn vloggen, filmen, rappen en nooit stilstaande hoofd. Wauw. Deze voorstelling moet nog veel gespeeld worden. Voor jong en oud."

- Tine De Pourcq, Mestizo Arts Platform 

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
MIKE PRO DE EIGEN LEGENDE (c)Victoriano Moreno_low res3origineel.jpg

"Wat een voorstelling! Mike geeft een eigen antwoord op vragen van deze tijd. Als meester verteller, filmmaker en muzikant loodst hij je doorheen zijn leven en de maatschappij. Kind van 2 culturen, kind van 2 religies. Hoe vind je hierin een eigen stem? Een voorstelling die vragen losmaakt, discussies uitlokt, die doet daveren. Een voorstelling die blijft hangen, moet je gezien hebben. Dank u Mike!" 

- Junior Mthombeni – theatermaker, acteur en muzikant 

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
IMG_0496.JPG
bottom of page