top of page
Mike Pro poster LARGE text and sponsors.jpg

DE EIGEN LEGENDE

 “Je eigen legende waarmaken, is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.” 

- Paulo Coelho, De Alchemist 

 

Wat als het contact met de buitenwereld voornamelijk digitaal verloopt? Hoe gaan we dan om met de confrontatie met onszelf? Mike Pro wordt gedwongen om met zichzelf in gesprek te gaan. Een zoektocht tussen verwachtingen en eigen invullingen. Omgaan met stiltes. Bewustwording van het eigen denken. Wat is dat, denken? En in hoeverre wordt dat bepaald door afkomst, opvoeding en eigen keuzes? Bewegend tussen die keuzes en verwachtingen worden we bijna gedwongen om een hokje te kiezen. Of kunnen we hier nog net op tijd aan ontsnappen om nog meer verdeeldheid te voorkomen? 

Met zijn Belgisch Marokkaanse roots en alle tools die het internet rijk is, baant Mike Pro zich een weg doorheen de mystieke takken van de wereldreligies. In plaats van te luisteren naar wat anderen over spiritualiteit beweren, gaat hij in zijn YouTube-laboratorium zelf op zoek naar de reden van zijn bestaan. 

 

Tekst, spel en visuals: Mike Pro 

Techniek: Valentijn Weyn 

Muziek en soundscape: Julius Rox 

Productie: Cindy Doolaege 

Met steun van Fameus, Stad Antwerpen, Mestizo Arts Platform/WIPCOOP en Arenberg 

Met dank aan Nadia Benabdessamad en Stef Depover/ WALPURGIS 

Mike Pro is een selfmade videomaker. Op YouTube vertelt hij aan de hand van vlogs, reviews en podcasts wat hem bezighoudt in deze wereld. De making-of van PATSER, de derde film van Adil & Bilall, staat ook op zijn palmares. Mike Pro maakte deel uit van het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBS. Hun muzikaal succes werd opgevangen door theatergezelschap SINCollectief, waaruit verschillende samenwerkingen voortvloeiden, zoals Troost, Wachten op Gorro en Rumble In Da Jungle. Mike Pro was ook te zien in TITUS, een voorstelling van Compagnie Lodewijk/Louis en Theater FroeFroe. 

info & bookings

info@thassos.be

+32 478 71 50 68

bottom of page